×
☰ menü
Induló tanfolyamok
 • Tanfolyamok

  November 19. -Szombathely

  (A,B kat. - hétköznapi képzés)

  November 25. 14:00-19:00, November 28. 14:00-19:00 -Szombathely

  (ELSŐSEGÉLY-képzés)

   "A1" kiegészítő képzésen 2 óra alatt megtanulok motorozni?

GYIK » "A1" kiegészítő képzésen 2 óra alatt megtanulok motorozni?

A1” kiegészítő képzésen 2 óra alatt megtanulok motorozni?

 Amit a 2in1 akcióról (B+A1) tudnod kell!

Minden motoros autós, de nem minden autós motoros; járja ez a mondás.

 Elméletben megtanítjuk a „B” KRESZ képzésen, hogy autó jogsival segédmotort, robogót vezethetsz automatikusan és mit kell arról tudnod.

 És azt is elmondjuk, hogy nem véletlenül van 11 óra vezetése annak, aki kizárólag „AM” kategóriára jelentkezik. Ennyi vezetésre van szükséged a motor biztonságos vezetéséhez általában egy kicsi, 50cm3-es segédmotornál, amire a „B” autó jogsival simán ráülhetsz, minden gyakorlás nélkül.

 Kapaszkodj meg; ez az „A1” kategóriánál már 17 óra (lenne)!

 Ha még életedben nem ültél kétkerekűn, akkor tudd előre, hogy biztos többet kell motoroznod, mint a kötelező 2(!) gyakorlati óra, a sikeres gyakorlati vizsgádhoz!

 A gyakorlati vizsga, egy összevont vizsga; az eleje rutinozás, manőverezés a forgalmi kúpokkal felrakott akadálypályán, aztán utána vezetés a forgalomba. Költsége 11.000,-

 Nyílván, akik már motoroznak 50cm3-es kategóriával (van „AM” jogsijuk és megszerzésekor legalább 11 órát már vezettek), plusz már vizsgáztak motorral rutinpályán és forgalomban, annak ez könnyedebb feladat lesz; - talán a kötelező 2 alapórával is sikerülhet! Ezt majd a gyakorlás közben meglátod, hogy mennyire vagy ügyes!

 Összegezve:

 Ha egyszerre szerzed meg a „B”-vel együtt az „A1” jogsid, akkor egyszer kell elméleti tanfolyamot végigülnöd. Sok időt és pénzt tudsz ezzel megtakarítani.

 Megtakaríthatsz az összevont gyakorlati vizsga miatt egy rutin vizsgadíjat, ami 4700,- lenne.

 Ha ügyes vagy (mert már sokat motoroztál és van „AM” jogsid), akkor kevesebb, mint 17 gyakorlati órából (minimum 2 óra!) megcsinálhatod a vezetést, ami a kötelező óraszáma lenne a külön végzett „A1” motoros képzésnek.

+

 Folyamatsorrend, ami mentén haladsz:

 

 1. Elméleti tanfolyam

 2. B” sikeres KRESZ vizsga és indul az autóvezetés

 3. A1” sikeres KRESZ vizsga

 4. B” sikeres forgalmi vizsga és indul a motoros tanulás

 5. A1” sikeres forgalmi vizsga