×
☰ menü
Induló tanfolyamok
 • Tanfolyamok

  Tantermi KRESZ tanfolyam

  2020. február 17-től  Szombathely

   

  Február 29. 09:00-14:00, Március 7. 09:00-14:00 -Szombathely

  (ELSŐSEGÉLY-képzés)

   30 gyakorlati órából le tudok-e vizsgázni?

GYIK » 30 gyakorlati órából le tudok-e vizsgázni?

Ez csak rajtad múlik! A vezetés, az olyan mint a tánc, a sport vagy a művészet! Totálisan gyakorlati tudás és van, aki ügyesebb, gyorsabban sajátítja el a biztonságos vezetést és van, aki lassabban, több gyakorlás után. (És bizony olyan is van, hogy 5 sikertelen vizsga után a PÁV vizsgálaton derül ki, hogy alkalmatlan és nem szerezhet jogosítványt a tanuló.)

Az a tapasztalatunk, hogy aki szorgalmasan megtanulta a KRESZT, az előadásokon megértett mindent, (nem csak a KRESZ szabályait, hanem a járműkezelést, a közlekedés logikáját, egyedi és gyakorlati helyzeteket, stb.) és bizalommal működik együtt a gyakorlati oktatójával, mint mesterével és edzőjével, és tudja kezelni a vizsgadrukkot, azok megszeretik a vezetést és könnyedén, gyorsan szerzik meg a jogsit!

A statisztikák szerint a tanulók 30-40%-nak sikerülhet elsőre a gyakorlati vizsga. Közülük a fele az, aki annyira ügyes, hogy az alap 30 órából teszi mindezt. Ha te is ügyes vagy, akkor ez előtted is nyitva áll; - csupán előre ezt megmondani, senki nem tudja.

2016. IV. negyedéves hivatalos adatunk szerint az elméleti vizsga a tanulóink 46,75%-ának (VSM elméleti mutató) sikerült elsőre ebben a negyedévben a „B” kategóriában. A forgalmi, gyakorlati vizsgát 2016. IV. negyedévében a tanulóink 36,96%-a (VSM forgalom/gyakorlat) teljesítette az első vizsgáján a „B” kategóriában. Szerintünk ezek jó és hiteles eredmények.

A legfontosabb mutatószám számunkra – és tanulóinknak! – az átlagos képzési óraszám, röviden az ÁKO.

Ez azt mutatja meg, hogy a tanulóink átlagosan a 30 kötelező órához viszonyítva, hány órát vezetnek a jogosítvány megszerzéséig.

A „B” kategóriás ÁKO a Mátrix Autósiskolában 2016. IV. negyedévében 133,67% volt.

Forrás: www.nkh.gov.hu A 2016. III. és 2016. IV. negyedévi VSM – Vizsga Sikerességi Mutató statisztikát ide kattintva tudja részletesen megtekinteni.

A 2016. III. és 2016. IV. negyedévi hivatalos ÁKO- Átlagos Képzési Óraszám statisztikák pedig itt böngészhetőek.