×
☰ menü
Induló tanfolyamok
 • Tanfolyamok

  ‼️Kedves Tanulóink! ‼️

  Új képzések a Mátrixnál! AM, A, A1, A2, BE, C, CE, D1, D kategóriás tanfolyamok indulnak 2020. júliusától!

  A fenti képzések a Klub Autós Iskola és Mátrix Prémium Autósiskola együttműködésével valósulnak meg.

  Jelentkezés és további információ a Mátrix Prémium Autósiskola ügyfélszolgálati irodájában Szombathelyen, a Wesselényi és Szelestey utca sarkán. (Wesselényi u. 16.)

   

   

   

   

   

   Mennyi idő a jogsi megszerzése?

GYIK » Mennyi idő a jogsi megszerzése?

Átlagosan 4 hónap tapasztalatunk szerint, plusz-mínusz 1 hónap. DE!!!

Volt iskola, aki 35 nap alatt ígért jogosítványt, ami képtelenség.

Gondolj bele! Az egész tanfolyam során van minimum két hatóság által adott vizsgaidőpont (csak ha már rendelkezel elsősegély vizsgával és minden elsőre sikerül!) és még az okmányiroda is úgy postázza a jogsidat. Avizsgaidőpontokra, jogosítványod postázására sokszor heteket kell várnod mindentől függetlenül…ha ilyen „gyorstalpalóra” jelentkezel máshol, akkor légy óvatos!

Ám a fő probléma az, hogy kevés az autószerelő, az orvos, az ápoló; és az oktató. Kérünk, ezt fogadd el, nem az iskola, vagy a tanulók hibája. Erről az alábbi cikkrészletben, illetve linken olvashatsz infókat: 

"Hol vannak az oktatók?

Elmentek. Nem bírták. Jobb helyet találtak, biztosabb megélhetést. Külföldre is mentek, sokan lettek buszvezetők, kamionosok. Mások talán jobb időkre várnak. Akik még vannak, a megszállottak, még erejük teljében sokat vállalnak. Egyre idősebbek lesznek...
Amúgy, minden rendben. Majdnem! Van munka! Negyven-ötven tanuló vezetési kartonja a kesztyűtartóban. Sokfélék. Van, aki mehetne a gyakorlati vizsgára, de nincs meg a kilométere, van, akinek már sok a kilométere, de még nem tudja és a vizsgán esélytelen. Van, aki mégis vizsgára megy, de tudom hogy elbukik. Van, aki kevés pótórát vesz, mert úgy gondolja, megvan már a kilométere. Van, akinek nagyon sokára kaptam vizsgaidőpontot, van akinek pszichológus is kellene mert idegroncs lett a sok bukott vizsgától és a rengeteg pótórától." 
http://tanulovezeto.eu/node/732

Ráadásul, ahogy a Totalcar ezt is nagyon jól megírta változott a jogszabály. A változás miatt oktatóink két egymást követő héten csak 96 órában oktathatnak. A legjobb és legnépszerűbb oktatóink ennél több órát adtak régebben. Tehát ez azt jelenti, hogy a népszerűbb iskolákban, ahol sok a tanuló, sorbaállás, várakozás lehet, légy türelmes! 

A fiatalok, akik még tanulnak, általában nyáron és ősszel jelentkeznek nagyon sokan, ami miatt a vizsgáztató hatóság és az iskola is túlterhelt. Ezekben az időszakokban még több türelmet kérünk a magunk és a hatóság nevében is, ha gyakorati oktatódra, vizsgádra érzésed szerint sokat kell várakoznod, húzódik az oktatásod.

Konkrétan nyáron 3 szorosa a tanulói létszám a megyében, mint januárban, - a diákok nyári szünete miatt -  de oktató nyáron pont annyi van, mint télen. :( 

( 2015. januárjában Vas megyében az  első KRESZ vizsgázók száma: 136 fő volt. Júliusban 310%-kal, brutálisan több volt, azaz 422 fő. forrás: NKH) 

Köszönjük a megértésed és ha tudsz, kezd télen vagy tavasszal a tanulást; akkor jó eséllyel lesz rövidebb a képzés! 

És óvakodj azoktól az oktatóktól és iskoláktól, ahol van sok kihasználatlan kapacitás, mert az nem véletlenül van! (Kockézatos, mert kevesebb tanulón kell a profitot/megélhetést biztosítani, lehetnek nem "beírt" órák, stb.)

Olvassad el, a 30 órából le tudok-e vizsgázni, következő kérdésre adott válaszunkat is!